Понеделник 16, Септември 2024г.

ГРУПА

за извънкласна дейност

" Млад актьор "

с ръководител Галина Петкова

Цели: Театралната дейност способства за развитието на умения за приложение на наученото в реално общуване. Играейки и влизайки в роля, децата развиват речевата си дейност, общувайки със съучениците си, и придобиват знания и умения. Образователният театър, дава на учениците емоционално удовлетворение от учебния процес и осигурява успешно и ефективно усвояване и възприемане на творческата дейност.

Очаквани резултати: Обогатява комуникативните способности на децата.Отключва говорната активност, активизира пасивния речник, развива диалогичната свързана реч и създава условия за свързване на теоретичните знания с прилагането им в практически задачи. С присъщата им артистичност и способност да се превъплащават напълно спонтанно в различни персонажи и да изпитват невероятно удоволствие на сцената. В тази достатъчно съдържателна и привлекателна за тях дейност, умело се съчетават функционалната страна на изкуството – неговият словесен, пластичен, изобразителен и музикален език.

Списък на учениците в групата:

Трите имена на ученика

Клас

1.

Дияна Демирева Демирева

4

2.

Габи Димитрова Албенова

4

3

Еленка Вълкова Тодорова

5

4.

Ани Михайлова Лозева

5

5.

Мария Милкова Хубенова

5

6.

Румяна Ангелова Иванова

5

7.

Ивана Ангелова Иванова

5

8.

Жули Асенова Симеонова

5

9.

Исус Митев Велев

5

10.

Петър Митев Велев

5

11.

Живко Михайлов Живков

5

12.

Бончо Антонов Бончев

6

13.

Донка Демирева Демирева

6

14.

Емил Ибрахим Чакър

6

15.

Александра Миткова Демирева

6

 

 

Публични изяви:

Коледното настроение вече дойде в ОУ "Иван Вазов" с празничният куклен спектакъл „Дядо и ряпа“, с който групата за извънкласна дейност „Млад актьор“с ръководител Галина Петкова по проект „Твоят час“ поздрави малчуганите по случай Коледа, а за по-големите ученици бе представена интерпретация на приказката в съвременен вариант.

 

Сподели: